بهینه سازی سایت برای Mobile-first Indexing

الگوریتم Mobile First Index موبایل فرست ایندکس ابزار وردپرس

با وجود اینکه یک URL ثابت دارد اما در دستگاه های دسکتاپ اجرا می شود و در دستگاه های موبایلی هم به خوبی تغییر چیدمان داده و مطابق با اندازه دستگاه نمایش داده می شود. در اینجا الگوریتم Mobile-First Index گوگل و اهمیت آن در سئو به صورت کامل معرفی شده و راهکارهای بهینه سازی سایت برای این الگوریتم آموزش داده شده است. در این مقاله، مفهوم الگوریتم کافئین گوگل، کاربرد و تاثیری آن بر بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) را بررسی خواهیم کرد. از سال 2018 تاکنون، آپدیت‌های مختلفی برای الگوریتم Mobile First Index ارائه شده است و به مرور زمان، سایت‌های بیشتری تحت تاثیر این الگوریتم قرار گرفته‌اند. تا چند سال گذشته، همه سایت‌ها تحت تاثیر این الگوریتم قرار نگرفته بودند، تا زمانی که شرکت گوگل در سال 2020 اعلام کرد که تمام وب‌سایت‌ها تحت تاثیر این الگوریتم قرار می‌گیرند. سرعت بارگذاری و لود شدن محتوای سایت از مهم ترین مواردی است که باید در سایت رعایت شود.

هدف اصلی این تغییر، ارائه تجربه ای بهینه تر برای کاربران موبایلی و تشویق کسب‌ و کارها به سازگاری با این نیاز جدید است. در این مقاله، تأثیر سیستم موبایل فرست بر سئو و راهکارهایی برای انطباق با این تغییرات مورد بررسی قرار می گیرد. سیستم Mobile First گوگل یکی از تأثیرگذارترین تغییرات در دنیای سئو است که توجه به آن برای هر سایتی ضروری است. این الگوریتم با تمرکز بر نسخه موبایل سایت ها، تجربه کاربران را در اولویت قرار داده و تأثیر بسزایی در رتبه بندی سایت ها دارد. کسب‌ و کارهایی که بهینه سازی سایت و محتوای خود را بر اساس این سیستم انجام دهند، شانس بیشتری برای کسب رتبه های برتر در نتایج جستجوی گوگل خواهند داشت.

بنابراین روشن است که برای بهبود وبسایت تان ریسپانسیو کردن آن تا چه حد می تواند به شما کمک کند. هر زمان که کار به پایان رسید و سایت موبایل شما بهینه شد به گوگل اطلاع دهید تا سایت شما بررسی و ایندکس کند. در نتیجه، ارائه نشانه‌گذاری داده‌های ساختاریافته به موتورهای جستجو مهم‌تر از همیشه است تا بتوانند نتایج غنی را برای کاربران نمایش دهند. آیا این باید یک اولویت برای وب سایت شما باشد؟ اصلا آیا سئو موبایل اهمیت دارد؟ در ادامه به این موضوع پرداخته ایم. مدیا کوئری‌ها در CSS به شما امکان می‌دهند تا استایل‌های مختلفی را برای اندازه‌های مختلف صفحه نمایش تعریف کنید.

نیازی به گفتن نیست که موبایل آینده جستجو است و احتمالاً به همین دلیل است که گوگل کل الگوریتم خود را برای تمرکز بر جستجوی تلفن همراه اصلاح می کند. هنگامی که این کار را انجام دادید‌، می‌توانید از گزارش‌های Coverage و Mobile Usability برای تعیین خطاهایی که ممکن است بر عملکرد نسخه موبایلی سایت‌تان تاثیر بگذارد‌، استفاده کنید. اگر داده‌های ساختار یافته‌ای در سایت خود دارید‌، مطمئن شوید که در هر دو نسخه (موبایلی و دسکتاپی) سایت شما وجود دارند. بررسی کنید و مطمئن شوید که از URL‌های صحیح در داده‌های ساختار یافته استفاده می‌کنید. اگر از دیتا هایلایتر استفاده می‌کنید‌، آن را در نسخه موبایلی سایت‌تان هم نمایش دهید. بله، سایتی که برای موبایل بهینه‌سازی نشده باشد ممکن است رتبه پایین‌تری در نتایج جستجو بگیرد.

به جای حذف محتوا، راهکارهایی مثل استفاده درست از فضا، انتقال محتوا به آکاردئون یا تب و … را به کار ببرید. یکی از مهم ترین کارهایی که می توانید برای بهبود سئوی موبایل سایت خود انجام دهید، بهبود سرعت بارگذاری سایت است. بارها و بارها، مطالعات نشان داده اند که افراد سایت هایی را ترک می کنند که به کندی بارگذاری می شوند و احتمالاً هرگز باز نمی گردند. اگر بخواهید سایت خود را برای دستگاه های موبایلی بهینه سازی کنید باید با توجه به Mobile-first index نکات مربوط به Mobile SEO را اجرا کنید. این بدین معناست که صفحات وب شما باید به خوبی در تمامی دستگاه‌ها از جمله موبایل و تبلت نمایش داده شوند.

وقتی کاربری با گوشی موبایل به سایت وارد می‌شود به طور خودکار به این زیر دامنه منتقل می‌شود. این روش از آنجا که باید همه چیز به صورت جداگانه و از نو طراحی شود، سختی‌های خاص خود را دارد. در واقع شما باید دو سایت طراحی کنید، یک برای نسخه موبایل و یکی هم برای نسخه دسکتاپ. متاسفانه باید این خبر بد را به تمامی وبمستر هایی که دارای وبسایتی هستند که نسخه موبایلی آن طراحی نشده است بدهیم که بسیاری از کاربران را از دست خواهند داد. زیرا که بسیاری از کاربران از طریق موبایل وارد وبسایت های مختلف می شوند و در صورتی که وبسایت برای کاربران موبایلی بهینه نشده باشد با مشکلات مختلفی روبرو خواهند بود. در نهایت مشکلات کاربران موجب خواهد شد که صفحات و وبسایت های دیگر را ترجیح دهند و افت ترافیک وبسایت شما به رتبه های شما آسیب خواهد زد.

سایت‌هایی که به خوبی برای موبایل بهینه‌سازی شده‌اند، احتمالاً نرخ بازدید و تبدیل بالاتری خواهند داشت. نهایتاً، زمانی که کاربران جستجویی انجام می‌دهند، گوگل نتایج را بر اساس رتبه‌بندی انجام شده نمایش می‌دهد. صفحاتی که به خوبی با موبایل سازگار هستند و محتوای با کیفیتی دارند، احتمالاً در نتایج بالاتری نمایش داده خواهند شد. قبلاً، وقتی گوگل یک سایت را ایندکس می کرد، نسخه دسکتاپ را به عنوان نسخه اصلی ایندکس در نظر می گرفت و از آن قالب برای تعیین رتبه بندی صفحه استفاده می کرد. اما اکنون، گوگل به جای آن از نسخه تلفن همراه به عنوان نسخه اصلی استفاده می کند. در سال‌های اخیر، الگوریتم‌های گوگل تأکید زیادی بر Mobile-First Indexing (ایندکسینگ اول موبایل) و Core Web Vitals (شاخص‌های تجربه کاربری) داشته‌اند.

اکثر کاربران وب از طریق موبایل به سایت مراجعه می‌کنند و بهینه سازی نسخه موبایل سایت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در این مقاله به نکاتی اشاره کردیم که در بهبود تجربه کاربری موبایل برای کاربران و همچنین موتورهای جستجو می توانند به شما کمک کند. با توجه به اهمیت روزافزون استفاده از دستگاه‌های موبایل، الگوریتم Mobile-First Indexing گوگل به سایت‌هایی که برای موبایل بهینه‌سازی شده‌اند اولویت می‌دهد. بهینه‌سازی طراحی ریسپانسیو، بهبود سرعت بارگذاری صفحات و استفاده از ابزارهای تست موبایل از جمله راهکارهای کلیدی برای آماده‌سازی سایت شما جهت Mobile-First Indexing است. با اجرای این راهکارها، می‌توانید رتبه‌بندی سایت خود را بهبود بخشید و تجربه کاربری بهتری را برای بازدیدکنندگان موبایل فراهم کنید. بسیاری از سایت‌ها به دلیل اینکه فقط بر روی نسخه دسکتاپ تمرکز کرده‌اند، باعث شده تا نسخه موبایل آن‌ها دارای مشکلات و خطاهای مختلف شود.

برچسب های META باید در نسخه های تلفن همراه و دسک تاپ یکسان باشند، زیرا هنگام فهرست بندی و نمایش نتایج، اطلاعات مهمی را در اختیار Google قرار می دهند. و نیز با استفاده از این ابزار می توانیم بررسی کنیم که چنانچه وب سایت ما برای گوشی های موبایل سازگار نباشد ایرادات آن را پیدا کرده و آن ها را رفع کنیم تا کاربران موبایل نیز به راحتی از وب سایت ما استفاده نمایند. قطعا تمامی الگوریتم هایی که از سوی گوگل معرفی می شود تاثیر زیادی در سئو وبسایت ها خواهد داشت. بنابراین وبسایت هایی که خود را با الگوریتم های جدید گوگل تطبیق دهند شانس بیشتری در کسب رتبه های برتر گوگل خواهند داشت. در نتیجه باید گفت وبسایت هایی که خود را با این الگوریتم ( یعنی Mobile First Index ) سازگار می کنند به مرور بیشتر دیده می شوند و در نهایت سئو شان بهبود خواهد یافت. شما با استفاده از سرور مجازی می توانید زمان لود شدن صفحات و دسترسی به محتوا را افزایش دهید و همین باعث افزایش ترافیک و نرخ تبدیل می شود.

Google Search Console به شما امکان می‌دهد تا عملکرد سایت خود را در نتایج جستجو بررسی کنید و مشکلات احتمالی را شناسایی کنید. با استفاده از گزارش‌های Mobile Usability، می‌توانید مشکلات سازگاری با موبایل را شناسایی و برطرف کنید. درک نیاز کاربران برای ربات ها چندان آسان نیست حتی اگر این ربات ها برای گوگل باشند. تا پیش از سال ۲۰۱۵ گوگل برای درک هدف کاربران و رتبه بندی مناسب نتایج با مشکل مواجه بود و نمی توانست نتیجه ... من متوجه شده ام که بسیاری از سایت های تجارت الکترونیک در استفاده از این عناصر طراحی کار بسیار خوبی انجام می دهند.

ویدئوها یا تصاویری که به خوبی قرار نگرفته‌اند، می‌توانند روی تجربه کاربرانی که از دستگاه‌های تلفن همراه استفاده می‌کنند تاثیر بگذارد و این امکان را ایجاد می‌کند که گوگل این موارد را به‌طور واضح در جستجو نشان ندهد. برای بهینه‌سازی طراحی سایت بر اساس الگوریتم Mobile First Index باید به شکلی سایت خود را طراحی کنید که کلیه المان‌های صفحات سایت در نسخه موبایل به خوبی نمایش داده شود. از آنجا که صفحه گوشی کوچک‌تر از صفحه کامپیوتر یا لپ‌تاپ است، باید راه حلی برای نمایش المان‌ها در گوشی موبایل در نظر بگیرید که کاربران موبایلی نیاز به اسکرول‌ کردن صفحه به چپ و راست نداشته باشند. همان‌طور که از اسم الگوریتم Mobile First Index مشخص است، این الگوریتم گوگل معرفی شد تا نسخه موبایل وب‌سایت‌ها را در اولویت ایندکس قرار دهد و رتبه‌بندی سایت‌ها در نتایج جستجو را بر اساس این نسخه انجام دهد. اگر ترافیک ورودی سایت‌تان از ربات‌های خزنده موتور جستجو را بررسی کنید، از زمان معرفی الگوریتم Mobile First Index افزایش معناداری در ترافیک ربات‌های موبایلی را مشاهده خواهید کرد.

اگر سایت شما مناسب نیست یا محتوای کمتری را در سایت تلفن همراه خود نشان می دهد، به دست آوردن رتبه های خوب برای شما دشوار خواهد بود. به همین دلیل است که ایجاد یک طراحی کاملاً کارآمد و واکنش گرا برای سایت (موبایل) خود بسیار مهم است. از ابزارهایی مانند Google PageSpeed Insights برای تحلیل و بهبود سرعت سایت خود استفاده کنید. کاهش حجم تصاویر، استفاده از فشرده سازی فایل و بهینه‌سازی کد به افزایش سرعت بارگذاری کمک می‌کند. عملکرد الگوریتم Mobile-First Indexing به این صورت است که گوگل ابتدا به دنبال نسخه موبایل سایت می‌گردد و اطلاعات موجود در آن را برای ایندکس کردن و رتبه‌بندی استفاده می‌کند. اگر سایت شما دارای نسخه موبایل نباشد، گوگل همچنان نسخه دسکتاپ را ایندکس خواهد کرد، اما این می‌تواند تاثیر منفی بر رتبه‌بندی سایت شما داشته باشد.

در سایت‌های واکنش‌گرا، کدهای html صفحه به شکلی بهینه می‌شوند که مناسب نمایش در گوشی‌های موبایل هم باشند. در این روش نیازی به استفاده از یک زیر دامنه برای موبایل‌ها نیست، بلکه نسخه موبایل سایت روی دامنه اصلی قرار گرفته و وقتی کاربری با گوشی موبایل به سایت سر می‌زند، به طور خودکار نسخه موبایلی را مشاهده خواهد کرد. پیج رنک یکی از اولین الگوریتم های گوگل است که لری پیج (Larry Page) و سرگئی برین (Sergey Brin) در سال ۱۹۹۸ راه‌اندازی کردند. برای بهینه سازی سایت برای Mobile First Index الگوریتم گوگل، باید مطمئن شوید که طراحی ریسپانسیو سایت شما بهترین شکل ممکن است و همچنین سرعت لود سایت شما در دستگاه های موبایل مناسب است. این موارد بهینه سازی فنی نیستند و به عنوان یک سایت با محتوای خوب و کاربر پسند، شما باید محتوای خود را برای دستگاه های موبایل بهینه سازی کنید. به عبارت دیگر، شما باید اطمینان حاصل کنید که محتوای شما برای دستگاه های موبایل بهینه است و قابلیت خواندن و مشاهده آن را برای کاربران بهتر کنید.

گوگل مدت هاست که تاکید می کند این نوع تبلیغات به شدت روی میزان رضایت کاربران تاثیر می گذارد و با جریمه همراه است. گوگل از این داده ها برای درک بهتر محتوا و همچنین نمایش اسنیپت صفحه در نتایج جستجو استفاده می کند. گوگل سایت‌هایی را که از پنجره‌های بازشو یا میان‌افزارهای بزرگ برای تبلیغ خبرنامه، فرم‌های ثبت‌نام یا تبلیغات استفاده می‌کنند جریمه می‌کند. با این وجود زیاد مشاهده می شود که برخی سایت های بزرگ این اشتباه را انجام می دهند. اگر یک برد سریع برای بهبود سرعت سایت شما وجود داشته باشد آن بهینه سازی تصاویر است. به همین دلیل است که سرعت سایت برای سال ها یک عامل رتبه بندی بوده است و گوگل به طور فزاینده ای بر رفع این مشکل رایج تمرکز می کند.

اگر مدیر یک سایت وردپرسی هستید، پیشنهاد می‌شود از افزونه AMP For WP استفاده نمایید. یواست سئو (Yoast SEO) یک افزونه وردپرس است که به عملکرد بهتر سایت در موتورهای جستجو مانند گوگل کمک می کند. همچنین ابزارهایی را در اختیار شما قرار می دهد تا محتوای خود را به بهترین استانداردهای سئو و خوانایی برسانید. در جدول زیر، خلاصه اطلاعات مربوط به تمام الگوریتم های گوگل ارائه شده‌است تا بتوانید با دید عمیق‌تری از آن‌ها در بهینه‌ کردن موتورهای جستجو (Search Engine Optimization) سایت خود استفاده کنید. تمامی انواع محتواهایی که در وبسایت درج می شود باید به شکل دقیقی مورد بررسی قرار گیرد که در موبایل و دسکتاپ به شکل یکسان نمایش داده می شود. پاپ آپ ها و تبلیغات بینابینی (interstitial ads)، کاربران را به شدت عصبانی می کنند، مخصوصاً کاربرانی که با استفاده موبایل به صفحه موردنظر مراجعه کرده اند.

خوب است قبل از شروع کار بر روی سئوی موبایل خود، یک تست قابلیت استفاده از موبایل را در گوگل انجام دهید تا ببینید از کجا باید شروع کنید. همانطور که کار می کنید، باید به آزمایش ادامه دهید تا ببینید آیا پیشرفت می کنید یا خیر. اگر از وردپرس به عنوان سیستم مدیریت محتوای سایت خود استفاده می کنید، افزونه های متعددی در دسترس هستند که به طور خودکار محتوای شما را با داده های ساختاریافته علامت گذاری می کنند. اگر از وردپرس استفاده می کنید، به احتمال زیاد سایت شما واکنشگرا است و می تواند با همه صفحه ها سازگار شود. با این حال، خوب است بررسی کنید که سایت شما در ابزارهای آنالیز سایت چگونه مقیاس می شود. زیرا اگر مقیاس درستی نداشته باشد، باید با توسعه دهنده وب خود در مورد رفع آن صحبت کنید - یا موضوع دیگری را انتخاب کنید.

با انجام مراحل فوق حالا باید ببینید که آیا سایت شما با موبایل سازگار شده است یا خیر. اما چگونه می توانید بفهمید که سایت شما به اندازه کافی موبایل فرندلی است؟ پاسخ این است که شما باید با ابزار مخصوص گوگل سازگاری با موبایل را بررسی کنید. در این مقاله، آخرین تغییرات گوگل درباره Mobile-First Indexing و Core Web Vitals را بررسی می‌کنیم و بهترین استراتژی‌های سئو در 2025 را معرفی خواهیم کرد. سایت خود را طوری بهینه سازی کنید که خزنده به راحتی بتواند آن را پیدا کند و شما نیز راحتتر بتوانید لینکهای بیشتری را ایندکس کنید. در این مقاله به الگوریت فرد گوگل، اهداف و پیامدهای آن برای صاحبان وب سایت و بازاریابان خواهیم پرداخت. در این مقاله، مفهوم، هدف و عملکرد الگوریتم سندباکس گوگل Google Sandbox را بررسی خواهیم کرد و استراتژی‌هایی را برای پیمایش و غلبه بر اثرات آن بررسی خواهیم کرد.

به طور کلی الگوریتم Mobile First Index نشان دهنده تغییرات عمیقی است که گوگل در راستای کاربر پسند بودن سایت با الگوی استفاده روزمره کاربران موبایل اعمال کرده است. الگوریتم موبایل فرست چیست؟  الگوریتم موبایل فرست گوگل رویکردی است که در آن نسخه موبایل یک وبسایت به عنوان مبنای اصلی برای ایندکس و رتبه بندی در نتایج جستجو در نظر گرفته می شود، به جای نسخه دسکتاپ. در سال 2023، بیش از 59 درصد از کل ترافیک وب جهانی از طریق دستگاه های موبایل ثبت شده است. این رقم بیانگر تغییرات اساسی در رفتار کاربران و اهمیت روزافزون دستگاه های موبایل در جستجوهای اینترنتی است. گوگل با در نظر گرفتن این روند رو به رشد، فرایند موبایل فرست (Mobile-First) را معرفی کرده است. Mobile First، برخلاف گذشته که نسخه دسکتاپ سایت ها را در اولویت بررسی قرار می داد، ابتدا نسخه موبایل را ایندکس کرده و بر اساس آن رتبه بندی سایت را تعیین می کند.

در صورتی‌که تعداد این گزارش‌ها از یک وب سایت زیاد شود، تحت تأثیر این الگوریتم قرار گرفته و دچار کاهش رتبه می‌شود. این بهترین شیوه‌ها به طور کلی در مورد سایت‌های موبایلی و نمایه‌سازی موبایل اول اعمال می‌شوند. برای اطمینان از اینکه کاربران شما تجربه‌ای بی‌نظیر دارند، توصیه می‌شود بهترین روش‌های ذکر شده در این راهنما را دنبال کنید. این توصیه‌ها به شما کمک می‌کنند تا نه تنها در جستجوی گوگل رتبه بهتری کسب کنید، بلکه تجربه کاربری بهتری نیز فراهم آورید. آمارهایی که تاکنون منتشرشده، نشان دهنده این امر هستند که جستجوهای موبایلی در طول سالیان گذشته رشد چشمگیر و قابل ملاحظه ای را داشته اند.

همچنین، برای محتوای بصری (تصاویر و فیلم ها) از فرمت های پشتیبانی شده استفاده کنید. هدف از سئوی موبایل، بهینه سازی وب سایت شما برای دستیابی به دید بهتر در نتایج موتورهای جستجو برای گوشی های موبایل است. به عبارت دیگر سئو موبایل اختصاصا روی بهینه سازی سایت برای گوشی های موبایل کار می کند. بله، گوگل توصیه می‌کند که محتوای نسخه دسکتاپ و موبایل یکسان باشد تا اطمینان حاصل شود که کاربران و موتورهای جستجو به اطلاعات یکسان دسترسی دارند. اگر نسخه موبایل وب‌سایت شما بهینه نشده باشد، ممکن است رتبه شما در نتایج جستجوی گوگل کاهش یابد و به دنبال آن ترافیک سایت نیز کاهش پیدا کند.


خرید دوره آموزش سئو کلاه خاکستری